Jacqueline Pronk

Na een bijzonder moment van ontwaken in een periode van persoonlijke crisis ben ik me steeds meer bewust geworden van de vele aangeleerde denkmodellen en overtuigingen die een mens bij zich kan dragen. Ik heb ze na grondig zelf-onderzoek veelal overboord kunnen zetten en ben opnieuw gaan leven vanuit mijn basis. Mijn basis is gelijk aan jouw basis.     “We are One.”

Jacq.jpg

Jacqueline

De zaken waar ik me lang mee identificeerde zijn niet meer van belang om gewoon te ‘zijn.’ En dat voelt lichter en tegelijk groots. In alle facetten van mijn leven is nu een nieuw en ruimer level van bewustzijn ontstaan.

De laatste 12 jaar heb ik veel onderzoek gedaan naar de grote veranderingen in het menselijk bewustzijn die in onze tijd spelen. Via workshops, cursussen en het lezen van talloze boeken heb ik veel kennis over dit onderwerp opgedaan. Daarbij heb ik meer tijd kunnen inruimen in mijn dagelijkse leven voor gewoon een keer niets doen, om zo de stilte in mezelf echt te leren kennen. Meer tijd nemen voor stilte geeft uiteindelijk een enorme vrijheid omdat het dichterbij onszelf ligt dan we zouden kunnen bedenken. Vanuit rust en ruimte openbaart zich een nieuw gewaarworden van wat werkelijk van belang is in het leven en wie we werkelijk zijn.

Via meer stilte ervaren ontdekte ik voor mezelf een 2e passie die ik eigenlijk al langer in mij draag. Collages maken, de laatste jaren was er ook wat dat betreft een extra impuls die me voortstuwde naar een andere heldere manier van kijken, zien en bewerken. Voeg daarbij de innerlijke behoefte om anderen bij te staan zichzelf te herontdekken en je ziet wat een deel van mijn drive in het heden is. Een drive die vanuit het hier en nu een nieuwe basis legt voor een toekomst die meer in balans zal zijn met dat wat leven werkelijk is op deze prachtige planeet.