De ziel..

Als we het ego doorzien komen we dan in contact met onze Ziel? Iemand stelde me deze vraag onlangs en het is lastig zomaar een antwoord op vragen over de Ziel te geven. Want bestaat de Ziel eigenlijk wel? En wat is de Ziel dan? Waar zit de Ziel? Voor mezelf heb ik een vrij helder beeld over dat wat de Ziel is en ik verbaas me vaak over de diverse manieren waarop de Ziel beschreven wordt als zijnde een verlenging of onderbouwing van onze persoonlijkheid. Dat is de Ziel namelijk niet. De Ziel is dat wat vertrekt als het lichaam doodgaat, sterker nog de Ziel is het leven. Het lichaam bestaat niet zonder de Ziel. De Ziel is een deel van het Universeel Bewustzijn. Het Universeel Bewustzijn dat als één van de bouwstenen binnen het heelal gezien kan worden. De Ziel die jij bent is het bewustzijn dat groeit door al je belevingen en ervaringen. Het is geen emotioneel wezen, het maakt de Ziel niet uit welke ervaringen je opdoet. Het ziet, hoort, beleeft met je mee en is zelf de stilte van waaruit alles mag en kan ontstaan. De persoonlijkheid die we vorm hebben gegeven via een geprogrammeerde manier van zijn en beleven wordt onderbouwd en in stand gehouden door ons brein, daarin liggen de emoties, de pijn, de angsten die we hebben aangeleerd en die we opgeslagen hebben als zijnde “ik”. We denken het contact met onze Ziel te kunnen verliezen maar dat is onmogelijk, het leven verlaat ons niet. Het leven is wat we zijn, zonder dat wat we er allemaal omheen ‘bedacht’ hebben. Wat wil de Ziel? Vooruitgang, verruiming, groei. Binnen de mensheid houdt dat in dat we uiteindelijk echt humaner gaan worden met Liefde voor onszelf en voor alles wat leeft. Simpelweg omdat het inhoudt dat we als mensheid vooruitgang boeken, groeiend naar dat wat we kunnen zijn. De Ziel is de voortstuwende kracht van levend zijn, leven ervaren, beleven. Dat is wat je werkelijk bent.

Als de Ziel zich van leven tot leven verder ontwikkelt en groeit, neemt het dan ervaringen mee naar een volgend leven? Het gaat iedere keer opnieuw zonder oordeel of verwachting een nieuw leven aan. Echter er bestaat zoiets als informatie overdracht via de cellen van de voorouders op hun nageslacht, op het vlak van trauma’s en ziekten. Daar zijn we inmiddels wel mee bekend. De informatie die de Ziel zou meedragen naar een nieuw leven, wordt over het algemeen niet herkend als informatie die we in denken en gedrag bij ons dragen. Maar naarmate het bewustzijn binnen de mensheid zelf groeit vallen er zo nu en dan ook sluiers weg tussen de verschillende levens en kan het zijn dat herinneringen zich aandienen die niet van jouw huidig leven lijken te zijn.

De Ziel is dat wat ons tot levende wezens maakt, en iedere keer opnieuw zonder enige reserve of terughoudendheid de uitdaging aangaat..

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.