De onderstroom..

We leven in een bijzondere tijd, waarin de stormen aan de oppervlakte van ons bestaan ons het dieper innerlijk vaak doen vergeten. Zo is het in ons persoonlijk leven, waarin we onszelf voorbij lopen en druk zijn met het idee alles te moeten doorstaan  zoals we dat gewend zijn te doen. We zetten ons schrap en gaan door. Maar ook over de wereld trekt er aan de oppervlakte een storm voorbij die we denken het hoofd te moeten bieden door ons schrap te zetten en door te gaan op een oude bekende weg. Ik zou je willen vragen eens te kijken naar de zee. Aan het oppervlak spelen zich compleet andere zaken af dan in de diepte het geval is. Van nature gooit de zee de rotzooi als het na een tijdje naar boven komt drijven via de getijde terug op het strand. De golven die het doen belanden op het strand maken die zaken zichtbaar. Wat onzichtbaar blijft is de onderstroom die vele malen groter en krachtiger is dan de golf die zich een weg naar de kust surft. De onderstroom dat zijn wij; de inmiddels miljoenen mensen die wakker zijn geworden in een samenleving die niet langer lijkt te werken. Een samenleving die aan echte, oprechte verandering toe is. Ieder die daarvoor kiest draagt daar een steentje aan bij. Wellicht is dat nu nog onzichtbaar voor degene die naar de oppervlakte tuurt. Maar steeds vaker zullen er positieve veranderingen onder je aandacht gebracht worden en voelbaar worden als jij je daarvoor open stelt. Ook jij maakt er deel van uit als je daar eenmaal bewust voor kiest. Zo zie je dat de ‘schijn bedriegt’, want de onderstroom is vele malen groter en sterker dan dat wat zich aan het zicht heeft opgedrongen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.