Angst loslaten…

Als ik me open stel voor de zaken die ik vanuit een ooghoek zie gebeuren blijkt er een enorme massa, vooral jonge, mensen bezig te zijn met het optillen van de mensheid naar een nieuw en hoger niveau. De angst die heerst onder een deel van ons komt voort uit het afgescheiden zijn van het totaal plaatje van wat mensheid werkelijk inhoudt. Ieder op ons eigen eiland houden we teveel vast aan grenzen; die van ons gezin en familie, van onze inkomsten en bezittingen en de grenzen van een lap grond waarop we per toeval geboren zijn. Grenzen bestaan feitelijk alleen in ons hoofd en houden we in stand omdat we daar afspraken over gemaakt hebben waar we ons eerder blijkbaar in konden vinden. We kunnen er nu echter niet meer mee uit de voeten. Mensen die een veilig heenkomen zoeken moeten we niet tegenhouden vanuit de angst te verliezen wat we ‘hebben’. Wat zouden we werkelijk kunnen verliezen als we ze opnemen in onze samenleving? Als we ons door angst laten regeren, verliezen we uiteindelijk echt veel. Dan raken we wellicht alles kwijt wat ons tot mensen maakt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.