Bewust creëren

Wanneer we de moeite nemen om ons leven eens serieus onder de loep te nemen en daarbij aandacht te schenken aan hoe we eerder hebben verwacht dat het ons zou vergaan en hoe het ons werkelijk is vergaan, dan kan je niet anders dan tot de conclusie komen dat jijzelf je leven grotendeels creëert. Ik heb het over grote zaken maar ook over kleinere zaken die in een mensenleven kunnen spelen. We zetten met onze verwachtingen blijkbaar iets in gang. Op het moment zelf zijn we het ons niet bewust maar naderhand als je de zaken eens op een rijtje zet en jij je ook nog de innerlijke overtuiging en mind-set weet te herinneren die daarbij hoorde gaat er echt een wereld voor je open. De innerlijke overtuiging is dat wat hierin het zwaarst weegt.
Of het nou gaat om zaken die met studie, werk en carrière te maken hebben of om verwachtingen die over lichamelijke, persoonlijke en relationele zaken gaan. Als je ergens maar voldoende aandacht aan geeft kan het zich gaan manifesteren. Welke dingen heb je meegemaakt waarvan je nu kunt zeggen; “Ik had eigenlijk ook verwacht dat het zo zou lopen”. Meer dan je lief is denk ik.
Ben je ergens aan begonnen waarvan je de intentie had het af te maken of er in te slagen terwijl van binnen een klein stemmetje je overtuiging ondermijnde (of eigenlijk versterkte) dat het toch niet voor jou weggelegd is, dan herken je dat nu in jezelf. Zo hebben we namelijk heel wat zaken in ons leven beïnvloed! Het leuke is dat wanneer jij je ervan bewust wordt wat je hebt vormgegeven je ook tot de conclusie zult komen dat er heel goede, positieve zaken gemanifesteerd zijn. Zie daarin de kracht en kennis die je over jezelf hebt opgedaan en weet dat je met bewuste aandacht altijd het leven alsnog naar je hand kan gaan zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.