Wat jij wilt..

Het dagelijks leven is veelal een herhaling van activiteiten en vraagt niet altijd bewuste aandacht van ons. We slijten onze dagen dus veelal op de automatische piloot. We doen de dingen die we denken te moeten doen en die van ons verwacht mogen worden. Daar is niks mis mee. Op het moment dat het namelijke echt nodig is kan er altijd nog bewuste aandacht zijn, en komen we in een keer in een heel andere manier van ervaren, voelen en doen. Als ons dagelijks bestaan even hapert, als er iets niet gaat zoals we het gewend zijn. Dan worden we ons ineens bewust van zaken die we eerder niet opgemerkt hebben. Het lijkt of de antenne’s van ons brein op dat moment compleet nieuwe informatie binnen halen die we opnieuw moeten verwerken tot een nieuwe realiteit waarin we ons zouden kunnen gaan bevinden. Als een droom, met een nieuw doel en met een nog ongeplaveide weg voor ons die we zomaar helemaal zelf vorm mogen geven. De dromer herkent dit. Het is veelal te eenvoudig om dan toch weer weg te zakken in het alledaagse met ‘zekerheden’ gevulde bestaan waarin geen nieuwe stappen van je gevraagd zullen worden en dat is wat de meeste van ons dan ook doen. We schakelen weer over op de automatische piloot tot een nieuw moment van ontwaken zich aandient. We mogen namelijk zelf kiezen waar we willen zijn, wat we wel en niet willen waarmaken en of dromen gewoon dromen moeten blijven.

Maar beeld je eens heel even in dat ook jij de eerste stap zet om jouw droom waar te maken…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.