Zweverig…

Grappig is het toch dat zodra je het onderwerp spiritualiteit aansnijdt men er veelal nog vanuit gaat dat je zweverig bent. Dat komt voort uit het gegeven dat we ‘spiritualiteit’ in het verleden direct verbonden hadden aan religieuze zaken en bovennatuurlijk krachten en bijbehorende ervaringen. In onze huidige tijd waarin we religie steeds verder los gaan laten, komen we tot een nieuwe manier van spiritualiteit ervaren en kunnen we het beter omschrijven als de menselijke innerlijke verbinding met het bewustzijn. Het gaat voorbij aan het bedachte zelf. Waarbij men zich realiseert dat juist alles wat we bedacht hebben ‘te moeten zijn’ als ‘zweverig’ gezien zou kunnen worden. Het is niet eenvoudig jezelf los te zien van alles wat jouw denkpatronen je hebben voorgeschreven als waarheid over jezelf en je bestaan. Toch is het doorzien van die vastgeroeste denkbeelden een belangrijke evolutionaire stap in de ontwikkeling van de mensheid. Zodra we namelijk een beter en meer helder beeld krijgen van wat er nou werkelijk van belang is in het bestaan komen we tot nieuwe keuzes en gaan we van zaken die onze menselijkheid al langere tijd in de weg zitten afscheid nemen. Je ziet het al overal om je heen gebeuren. Vaak wordt het veroorzaakt door een crisis in het persoonlijk leven waarbij we komen tot een radicale innerlijke verandering en we niet langer meer kunnen opgaan in het ego-zelf. Zo gaat het met ieder van ons als deel van het groter geheel en dat verandert de gehele samenleving langzaam maar gestaag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.